Ételfotó készítését, sőt magának az ételnek a díszítését valljuk be még gyakorolnom kell, de a cuki méhecskés tányéralátétet sem szerettem volna kihagyni.
No de a recept: (nagy adagot csináltam)
2 liter tejet elkezdtem forralni, majd 5 kanál vajat, 5 kanál liszttel kikevertem egy kis tej hozzáadásával, és az egészet egybeforraltam. Amikor már majdnem kihűlt, beletettem az epret. 1,5 kg használtam, ebből kb 30-40 dkg külön tettem levesbetétnek. Tettem bele 2 csomag vaníliás cukrot, ez ízlés kérdése, lehet 3-at is. 3 citrom facsart leve, 4 dl főzőtejszín, és méz szintén ízlés szerint kb 30dkg elbír. Ámormézet használtam, mert a gyümölcsös üdítő íze külön kiemelte az eper ízét. Rátok bízom mennyit tesztek bele. Majd az egészet botmixerrel összeturmixoltam. A családom nem szereti az epermagokat így én át szoktam szűrni. Kicsit időigényes, de megéri. A megmaradt epreket beleteszem, és hagyom összeérni az ízeket egy jó pár órán át. A férjem ilyenkor szokott egy gyors kóstolást tartani, ami a leves harmadának elillanását jelenti, szóval innen a rögtön ekkora adag készítése. Nálunk ünnepi étel szokott lenni, karácsonyi leves, vagy szülinapi leves, de minden nap tudnám enni.
Jó étvágyat kívánok!